Gevulde XXL-champignon met zoete aardappelpatat

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram verse zalm
100 gram kleine groene asperges
2 XXL-champignons
6 takjes tijm
Theelepel Ras el Hanout (kruiden)
3 kleine bolletjes mozzarella
1/4 paprika
8 zongedroogde tomaatjes
2 grote zoete aardappels
2 theelepels patat-frites kruiden
1 avocado in plakjes gesneden
Wat ketchup
bakpapier

Zalm

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de zalm bijna gaar.
Snij ondertussen de bolletjes mozzarella door midden.
Snij de paprika in miniblokjes.
Snij de zongedroogde tomaatjes in drieën.
Haal het onderste velletje voorzichtig van de zalm als deze gaar is. Doe de zalm in een schaal en maak het klein. Voeg de mozzarella, paprika, de zongedroogde tomaatjes en de theelepel Ras el Hanout er aan toe. Voeg eventueel naar smaak zeezout toe.
Hol de champignons nog iets uit en vul ze met het gemaakte mengsel.

Patat van zoete aardappels

Was de aardappels af en droog ze goed. Snij de aardappels door midden en maak er mooie patatreepjes van. Doe ze in een schaal (met deksel), sprenkel er wat olijfolie op en doe de patatkruiden er overheen. Doe het deksel op de schaal en schud het voorzichtig.
Doe het bakpapier op het ovenrooster en verdeel de patat netjes naast elkaar. Hou wat ruimte aan de zijkant over voor de champignons.

Asperges

Laat een pannetje met water koken en voeg de asperges toe. Doe het vuur uit en laat de asperges zo 15 minuten staan.

Zet eerst de patat 10 minuten in de oven. Draai dan alle patat om en doe de champignons erbij voor nog eens 10 tot 12 minuten.

Als alles klaar is de asperges afgieten en maak de borden mooi op. Haal de blaadjes van de takjes tijm af en strooi deze over de champignons. Leg er daarna wat stukjes avocado op.

Eet smakelijk!

Gevulde-champignon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.