Hardloop selfie’s maken

Er word mij de laatste tijd dagelijks gevraagd hoe ik iedere keer aan die ‘leuke’ hardloopfoto’s kom.
Voorheen maakte jeroen ze vaak van mij maar de laatste tijd ben ik er zelf aardig goed in geworden met mijn Iphone. Ik maak ze dus zelf. Wat voor de een heel simpel is kan voor een ander heel lastig zijn en ik deel daarom graag mijn ideetjes met mede hardlopers. Dus ga ik zo makkelijk mogelijk proberen uit te leggen hoe simpel dit eigelijk is. Zelf heb ik de Iphone 6. Ik leg dus uit hoe het met deze telefoon werkt, maar ik denk dat menig fototoestel op iedere telefoon zo werkt.

1) Zet je camera aan van je mobiel.

2) Zet hem op de stand dat je jezelf in beeld kan zie als je naar je beeldscherm kijkt.

Dat is het cameraatje rechtsboven (zie foto)

IMG_2841

3) dan druk je op het klokje (zelfontspanner).

IMG_2829

Je ziet dan in beeld het volgende verschijnen (zie foto onder)

IMG_2831

4) Deze zet je dan op 10 seconden.

5) vervolgens zoek je een mooi plekje om je telefoon neer te zetten. Ik loop altijd met een telefoon armband om mijn arm. Deze is echt ideaal om foto’s te maken. Deze bind ik vaak om een boompje, lantaarnpaal, brugleuning of waar het ook maar om heen past (zie foto hier onder). Zorg dat het oogje van de camera er dan goed bovenuit steekt.

IMG_2736

 

6) Daarna bepaal je dus goed de richting waar het beeld heen kijkt. Dat kun je dus goed zien. Dan druk je op de ronde witte knop onderaan je fototoestel. Je ziet dan rechts in beeld of groot in beeld cijfers staan. Hij telt af van 10 naar 0. Zie foto hier onder rechts onderaan.

IMG_2833

 

7) In de tussentijd kan je snel naar je positie rennen en kijk je naar je camera hoeveel tijd je nog hebt.   Zelf begin ik meestal met rennen als hij nog 2 of 1 seconde te gaan heeft. De camera maakt 10 foto’s in 1 keer. Dus meestal zit er wel een goed shot tussen 🙂

IMG_2738

 

En zo is de foto dus geworden van deze actie met de armband. Probeer onder het rennen niet in de camera te kijken!! Zie foto hieronder.

 

8) Verder doe ik het op nog meer verschillende manieren. In het zand, tegen een boom, muurtje, stoeprand, op een tak, in het gras, enz., enz. Zie hieronder voor nog wat foto’s.

9) Positie telefoon, start, ga hardlopen bij 1 seconde en hopen op een goed shot. Als je je telefoon in het zand zet, zorg dan wel dat er iets onder ligt zodat er geen zand in je oplaad ingang komt!

IMG_2741

IMG_2743

FullSizeRender

 

 

IMG_2742

 

 

10) En zo kan het ook

IMG_2740

Veel succes en plezier. Hopelijk hebben jullie hier iets aan en is het allemaal duidelijk;-)

11) Hieronder nog een reportage foto’s die ik op deze manier gemaakt heb. Veel kijk plezier. Heb er nog veel meer maar denk dat je hier wel een goede indruk van krijgt.

FullSizeRender FullSizeRender IMG_2608 FullSizeRender IMG_2164  IMG_9295 IMG_9988 IMG_9766 IMG_0966

IMG_1522

 

IMG_8397

13 reacties op “Hardloop selfie’s maken”
 1. Hoi Jacolien,

  Ik deed het ook altijd zo, maar heb nu een Samsung A50. Deze maakt maar één foto met de zelfontspanner helaas… Maar op zoek gaan naar een geschikte app ervoor.

  Groeten,
  Jolanda

 2. Pingback: Gezien op het www - GeRIKketik

 3. Leuk blogje waar velen iets aan hebben denk ik. Het merendeel van je uitleg pas ik inderdaad ook toe. Doordat ik nooit (meer) met een telefoonarmband loop is het weleens lastig om een goede positie en stabiele positie te vinden. Ik gebruik dan mijn bidon of gewoon een bankje. De 5s is net vlak genoeg om te blijven staan, meestal altans 🙁
  Ik zet de iPhone ook nog weleens op filmen, kun je thuis beslissen een moment te gebruiken of simpelweg het filmpje voor en achter wat in te korten en die te posten.
  Complimenten voor de leuke composities

 4. Hoi Jacolien ,

  Bedankt voor deze uitleg daar was ik zelf niet op gekomen .
  Heb zelf de iPhone 5 en ook een armband dus binnen kort maar effe uitproberen .
  Bedankt voor de leuke tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.