Hilversum 10km Spieren voor spieren city run

Een tijdje terug kreeg ik via Facebook een uitnodiging van Erik Negerman om de 10km in Hilversum te komen lopen. Oik daar zin had. Er zouden hele goede lopers en loopsters meedoen en het zou een mooi doel zijn om een pr te lopen op deze afstand. Vol enthousiasme zei ik ja! Vergetende dat ik de dag ervoor de 11-dorpenloop had…

Daar zat ik dan samen met Jeroen in de VIP-ruimte met allemaal toplopers/sters uit Nederland en het buitenland. Alles was goed verzorgd en geregeld. Ideaal. Samen met Jeroen (die later ging trainen) heb ik warm gelopen er kwam ik er achter dat de eerste kilometer gelijk een pittige oplopende zou worden. Rustig beginnen dus. Dit was ik toch al van plan. Mijn doel om een pr te lopen had ik laten varen, omdat ik gister al een super race had gelopen. Maar daar voelde ik eigenlijk niks van aan mijn lijf.

De temperatuur was ideaal en het regende een klein beetje. Heerlijk om zo dicht bij de start te zitten waar je rustig naar toe kon lopen en in het voorste startvak te starten. Deze race bestond uit twee ronden van 5km en was een aparte race van de recreanten die een ronde van 10km liepen en later starten.

De eerste kilometer ben ik behouden van start gegaan en kwam door in 4:05. Daarna iets versneld en geprobeerd onder de 4 min/km te lopen. Ik vond het best een pittig parcours met veel heuveltjes en vals plat. Het verbaasde me dan ook dat ik door kwam in 19:30. Vanaf dat punt kreeg ik het in de benen erg zwaar. Niet zo gek natuurlijk na de vorige dag ook al een wedstrijd te hebben gelopen. Maar ook omdat de zesde kilometer killing was, dit was dezelfde als de eerste. Daarna werd het 4 kilometer lang afzien. Normaal kan ik de laatste kilometer nog wel versnellen, maar deze keer was het bijten en overleven 🙂 Ik weet niet hoe ik het gedaan heb, maar de tweede ronde van 5km heb ik toch nog in 20:00 weten te lopen. Ik was blij dat ik over de finish was, in weer een tijd onder de 40 minuten. Al ging deze niet vanzelf. Met het idee van die wedstrijd van gisteren nog in mijn benen was ik dan ook gelijk overtuigd dat dit nog sneller moet kunnen.

Daarna heb ik een lekkere massage gehad. En nog heerlijk rustig kunnen douchen in de privé kleedkamer inclusief koelkastje met drinken. Super ontspannend zo. Daarna werden we nog voorzien van lunchbroodjes en koffie. Gezellig dat Jeroen mee was en ook heerlijk heeft kunnen trainen.

Toen de uitslagen online kwamen, bleek ik toch ook nog een pr van 2 seconden te hebben gelopen. Een mooie eindtijd van 39:32, ongelooflijk!

Spieren voor spieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.