Kroeg tot Kroegloop

Een week na de halve marathon tijdens de CPC Loop heb ik weer een wedstrijd gelopen. Slim of niet slim? Ik voelde me goed en mijn lijf had geen reactie gehad van de CPC Loop. Dus besloot ik zelf dat het best wel kon. Daarom samen met Jeroen en Emille op weg gegaan naar Ruinerwold. De afstand zou 9 km zijn en een recht parcours. Vanuit een kroeg in Ruinerwold naar Wolden, de andere kroeg. We waren ruim op tijd dus we konden eerst nog gezellig in de kroeg wat tijd besteden en op tijd inlopen. Onder het inlopen voelde ik me eigenlijk niet zo soepel en liep wat te klagen. Ik zou vooral RUSTIG aan doen, want het werd toch niets. Zo gezegd, niet gedaan! 😉

Allemaal mooi opgepropt stonden we te wachten op het startschot. Na een paar honderd meter besefte ik dat ik toch wel wat te hard liep. Maar wauw, wat voelde dat goed zeg!Ach, ik zie wel, dacht ik nog. Ondertussen minderde ik wel iets in tempo. Zo kwam ik na 1 kilometer door in 3:48. Ik zag een eind voor me nog een dame (Ine Snoeken) en besloot niet meer op mijn klokje te kijken maar naar Ine toe te lopen.

Ik denk dat ik ongeveer bij 3 kilomoter achter haar kwam te lopen. Na een paar honderd meter besloot ik om iets te versnellen en zo kwam ik dan net voor haar te lopen. Ik voorop, Ine in mijn rug. We hadden schuin de wind tegen, maar ik kon toch nog mooi het tempo volhouden. Ine bleef heel de tijd in mijn rug lopen. Normaal zou ik dan ook even willen ruilen, maar op de een of andere manier liep ik super lekker en had het idee dat Ine het nodig had. Dus liepen we braaf met z’n tweeën door. Bij het 5 kilometerpunt zag ik dat we doorkwamen in 19:30. Dat was best snel besefte ik, vooral omdat ik dat niet van plan was. Een eindje verder stond Jeroen met een bidon water en konden we allebei hier wat van nuttigen. Ook vertelde Jeroen dat we 3e en 4e dame liepen. Tja, en toen ging er een knopje in mijn hoofd om en ben ik voor die 3e plek gaan lopen (sorry Ine). Wauw, een beetje meewind en ik liep als een trein. Ik wist niet goed hoe ver Ine achter me liep, dus bleef ik stevig doorlopen.

Bij 8 kilometer werd me verteld dat ik niet achterom hoefde te kijken omdat het gat groot genoeg was. Dat was mooi, op naar de laatste kilometer. Die liep ik in 3:51. En zo werd ik derde bij de dames senioren met een tijd van 35:06 en volgens mijn Garmin klopte de afstand ook nog. Ik heb nog bijna een minuut voorsprong behaalt op de vierde dame. Alle kilometers heb ik onder de 4 minuten gelopen, 3:54 min/km gemiddeld. Eindelijk gaat het de richting op qua snelheid die ik voor ogen heb. Was dit maar een 10 km geweest…

Nu neem ik even wat gas terug. Ik heb wel weer genoeg wedstrijden achter elkaar gelopen. “But I’ll be back!”

Liefs Jacolien

Podium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.