Test Kalenji Kiprun race shoe

Hai lieve lezers, super leuk dat jullie mijn blog komen lezen!

Op uitnodiging van de Decathlon mocht ik een paar schoenen testen. Super leuk, maar ik had nog nooit op schoenen gelopen van het merk ‘Kalenji’ dus dat is toch altijd een dingetje om op een andere merk te gaan lopen wat je niet goed kent. Het merk Kalenji ken ik al wel van de kleding en de Decathlon ken ik natuurlijk voor de kampeer- en soms klimspullen.

Dus hup op weg naar de Decathlon in Amsterdam om wat schoenen te proberen die ik uiteindelijk mag gaan testen. Mijn oog viel gelijk op de Kiprun race Kalenji hardloopschoen. Deze paste ik aan en voelde gelijk als ‘mijn’ hardloopschoen. Ik hou van een schoen die precies om mijn voet sluit, licht is, een beetje hard aanvoelt en toch een drop heeft van 8 á 10mm.

Passen en testen in de winkel Decathlon Amsterdam.

Passen en testen in de winkel Decathlon Amsterdam.

 

 

Dus eigelijk was de keus vrij snel gemaakt. Daarnaast kreeg ik nog een heerlijk luchtig hemdje, een driekwart broek met reflectie patroon erop en een paar bijpassende sokken. Ik hou van bijpassende setjes dus dit is helemaal leuk.

 

 

 

 

Kenmerken

Voordat ik ga vertellen over de test eerst even wat kenmerken over deze schoenen.

Lichtheid

180 g in maat 39.

Decathlon_lichtheid

Afzet

Up’bar-concept in Pebax® voor een betere afzet, dikker EVA-schuim vooraan.

Decathlon_afzet

Irritatiewerend

Seamless (naadloze) technologie in de voorvoet om wrijving te beperken.

Decathlon_irritatiewerend

Grip

83% beter dan zijn voorganger!

Decathlon_grip

De test:

Find your rythm, enjoy your run! Dat is het motto van Kalenji.

Deze schoen doet precies wat ik er van verwachte. Ik had gelijk mijn ritme te pakken en deze schoen voelt super licht aan en de landing voelt heel direct waardoor ik een snelle afzet heb. De meeste hele lichte wedstrijdschoentjes (die ik heb gedragen) zitten rond de 6mm en deze heeft 10mm heeldrop. Wat ik eigelijk wel fijner vind, IMG_4194omdat ik nu iets meer langere afstanden loop, durf ik deze schoen ook te gebruiken bij bijv. 4x2000m in training. Na 3x getraind te hebben op deze schoenen ben ik wel van mening dat hij niet voor iedere hardloper geschikt is. Een voorvoetlanding is wel een must anders denk ik dat je kuiten het heel zwaar gaan krijgen. Voor interval of een snelle race is deze schoen zeker geschikt. En natuurlijk zou je bijvoorbeeld alleen je intervallen op deze schoen kunnen gaan lopen en met warmlopen en uitlopen je andere schoenen aan doen om zo langzaam te wennen aan dit type schoen. Maar begin daar dan echt maar 1x per week mee om kuitklachten te voorkomen.

Verder vind ik het uiterlijk van de schoen ook heel cool om te zien. Je ziet aan de schoen zelf al dat deze gemaakt is om snelle tijden mee te kunnen lopen. En zo omschrijft de Decathlon deze schoen zelf ook.

‘Deze schoen is gemaakt om een toptijd te lopen. Zowel bij intervaltrainingen als op wedstrijddagen zul je de lichtheid en dynamiek ervan kunnen waarderen!’

kalenji Kiprun race

kalenji Kiprun race

Ben jij nou ook erg benieuwd naar deze snelle schoen? Voor €48,99 zijn deze schoenen te koop bij de Decathlon in Amsterdam. En je mag ze 100 dagen testen, ben je dan niet tevreden dan mag je ze terug brengen naar de winkel. Dat is toch ideaal! En proberen kan zowiezo geen kwaad. Klik HIER om naar de site te gaan.

Check dan ook gelijk even de kleding! Deze zit ook fantastisch en is, net als de schoenen, echt heel goed te betalen.

En dan nu het spannende moment wie de tickets hebben gewonnen voor de Dam tot Dam loop. Samen met Brenda van Decathlon Amsterdam hebben wij 2 winnaars gekozen. @Man0n.89 en @marijeruns jullie hebben een gratis startbewijs gewonnen voor deze gezellige wedstrijd in Amsterdam. Zouden jullie mij jullie mailgegevens willen sturen? Dit mag naar runningjacolien@gmail.com.

Een reactie op “Test Kalenji Kiprun race shoe”
  1. Wat een leuke en fijne review! Ik durf andere schoenen inderdaad ook nooit te proberen, maar wie weet ga ik het proberen. Ik ben in ieder geval wel nieuwsgierig. Ik zal je even mailen. Super tof dat ik de dam tot dam mag lopen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.