Clubkampioen 5000m

clubkampioenschappen 5000m (03.10.2015)

 

Voordat je het weet is het alweer oktober en staan de clubkampioenschappen voor de deur. Je kan kiezen uit meerkamp, steeple van 1500m of een 5000m. Ik denk dat het voor mij het beste is om ongelukken te voorkomen om me alleen bij het lopen te houden dus koos ik voor de 5000m. Ik had er niet echt naar toe geleefd omdat dit toch een beetje het einde van het seizoen is en ik dan qua wedstrijden iets minder gemotiveerd ben. Of tenminste voor deze afstand. Eigelijk zit ik al met m’n hoofd bij de 7-heuvelenloop en wat andere lange afstanden. Waar ik dan ook al voor in training ben. Rustig aan het opbouwen wel te verstaan. Ik heb er zin in, maar eerst deze 5000m nog lopen.

Afgelopen zaterdag was een mooie dag met een lekker zonnetje. Trainingen vind ik heerlijk in de zon, hoe warmer hoe beter. Maar met een wedstrijd mag het gewoon wel iets koeler zijn. Eigelijk ging de wedstrijd best goed. M’n doel was ongeveer rond de 18’45 te lopen. In ieder geval onder de 19 minuten. En 1e dame te worden. We gingen goed van start met een mooi groepje. Iedere 200m ging precies op tijd. En het voelde nog goed aan. Totdat er bij ongeveer 3000m ineens een gaatje viel met de lopers voor mij, en ook de lopers achter mij lieten een gaatje vallen met mij. Dus mocht ik alleen verder. Kilometer 4 ging nog wel aardig denk ik, maar de laatste kilometer kreeg ik het toch wel erg taai. Ineens kreeg ik het mega warm en werd m’n hoofd vuurrood. Haha, een lopende vuurtoren. Gelukkig kreeg ik van Peter Gnodde wat water aangereikt wat ik even lekker over m’n hoofd kon gooien. Maar ja, toen was de schade al geleden 😉 Toch kon ik de laatste 200m nog in 38 seconden lopen en kwam er toch nog een mooie tijd uit van 18’50 en als eerste dame over de streep. Maar 5 seconden boven mijn doel en wel 10 seconden onder de 19 minuten! Al met al ben ik erg tevreden met de gelopen tijd. Ik heb dit seizoen 2x een 5000m gelopen waarvan 1 PR en allebei in de 18 minuten. Daar kon ik 2 jaar geleden alleen nog maar van dromen…

Bij de prijsuitreiking werd ik verder ook nog gehuldigd met het feit dat ik vorig jaar ZILVER heb gewonnen bij de senioren bij het NK Marathon in Amsterdam.

Plus ik mag me weer een jaar lang clubkampioen op de 5000m noemen 😉

 

 image5image6 image3image7 image4 image2 image1

 

Fotocredit: Dinie Ten Napel en Jeroen Vels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.