Halve marathon van Dronten

Wat een top jaar heb ik weer achter de rug. Bijna al mijn afstanden verbeterd qua tijd. Op 2 na. De halve marathon en de 1500m. Wat had het een nog mooiere afsluiter van het jaar geweest als ik gister goed had gelopen op dit vlakke parcours.
Gisteren om deze tijd liep ik dus flink te balen. Mijn missie was niet gelukt!
Hoe kon dit gebeuren. Geen flauw idee. Rustig gestart en tot 9 a 10 kilometer liep het ook als een trein. Heerlijk in een mooi groepje mannen. En zelfs de tegenwind was zo geen enkel probleem. Vanaf een kilometer of 9 leek mn lijf er op de een of andere manier er klaar mee te zijn. Misschien omdat de 2e ronde bijna in zou gaan en al de lopers om mij heen begonnen te versnellen om te finishen voor de 10 kilometer. Wat er dus op neer kwam dat ik de 2e ronde alleen inging en ook gelijk alleen verder mocht vechten tegen de wind in. UITSTAPPEN is wat ik op dat moment al een tijdje dacht.
Ik kon eigelijk op dat moment al niet meer, maar om nou uit te stappen kon ik ook niet over mn hart verkrijgen. Dit is wat ik wil, deze afstand is mijn ding dacht ik altijd dus uitlopen zal je hem.
Dus hup, doorgaan. Terwijl het tempo iedere kilometer iets zakte liep ik naar de 14 kilometer waar ik van mij zelf een gelletje mocht nuttigen. Deze kreeg ik vervolgens natuurlijk niet open wat me nog bozer maakte. bah, wat een akelige wedstrijd. Om daarna ook nog even ingehaald te worden door een man of 6, aanhaken kon ik niet. Weer alleen verder tegen de wind in. Dus weer mezelf oppeppen en proberen ontspannen door te lopen om dan eindelijk bij km 17 met wat meewind te lopen. Het tempo ging niet omhoog dus dat hielp ook niet.
Bij ongeveer 18 kilometer zag ik Jeroen staan, normaal ben ik daar altijd erg blij mee. Maar nu vond ik het juist moeilijk. Ik zat er echt helemaal doorheen en had nog een aantal kilometer te gaan. Ik kan heel hard voor me zelf zijn maar als ik dan een bekende zie en in dit geval dus Jeroen, dan wil ik niet meer. Haha, ik wilde stoppen en beloofde Jeroen dan ook plechtig dat ik nooit maar dan ook nooit meer een halve marathon ging lopen. De rest wat ik allemaal zei zal ik maar voor me houden, ik hoop dat Jeroen dat ook doet :-). Na nog een halve bidon water die Jeroen heel lief voor me had meegenomen over me heen gegooid te hebben vroeg ik dan ook heel lief aan Jeroen of hij mij de laatste 1,5 kilometer alleen wilde laten. Er kwam gewoon echt niets meer uit, terwijl ik normaal juist vaak de laatste 2 km nog best kan aanzetten. Plus mentaal had ik er al een gevecht op zitten van 10 kilometer. Ik was er wel klaar mee, dan loop ik liever alleen.
Met een gezicht op onweer over de finish overkomt me dan ook niet vaak…. (tijd 1:28:48)
Daarna mocht ik dan eindelijk minuten over dat hek heen hangen en eindelijk ontspannen. Mijn rug en mijn buik stonden helemaal strak van de spanning, dit heb ik nog niet eerder ervaren. Waar ik de rest van de dag nog flink last van heb gehad.
Na een paar minuutjes kwamen mijn zussen, zwager en Jeroen even bij me kijken en kon ik gelukkig al wel weer lachen.
Vandaag trek ik dan ook het liefst mijn loopschoenen aan om nog harder te trainen en het liefst volgende week weer een andere halve marathon te gaan lopen.
Omdat ik weet dat je daar ook niets mee op schiet en alles even onder een lange wandeling met Jeroen en onze hond Joris te relativeren weet ik zelf wel dat ik zeker beter kan lopen op een goeie dag en deze halve marathon misschien al wel iets te vroeg kwam. In principe zou ik pas weer de halve in Egmond 2016 gaan lopen.
Dus ja, ik weet wat me te doen staat in Egmond…… 😉
Met deze akelige zware wedstrijd mijn 2e beste tijd ooit lopen en maar 16 seconden boven mijn beste tijd te zitten mag ik eigelijk helemaal niet klagen!
1 ding is zeker, volgend jaar sta ik weer aan de start.

Jeroen liep zelf de 10 kilometer op een ontspannen manier in 40’49
Mijn zus gerritte liep een dik pr op de 10 km en zus Anneke werd zelfs 6e dame op de 10 km.

3 kilometerount Foto: Frans Breed

3 kilometerount
Foto: Frans Breed

bijna 8 kilometer Foto: Nina Bakker

bijna 8 kilometer
Foto: Nina Bakker

leave me alone :-) Foto: Jeroen Vels

leave me alone 🙂
Foto: Jeroen Vels

Afzien laatste kilometer. Foto: Henk Brons

Afzien laatste kilometer.
Foto: Henk Brons

In de laatste 100m Foto: Andrea de Graaf??

In de laatste 100m
Foto: Andrea de Graaf??

Balen... foto: William Ruben

Balen…
foto: William Ruben

Na de Finish. Foto: William Ruben

Na de Finish.
Foto: William Ruben

Mijn zussen hebben lig lol tijdens een klein interview. foto: Yme

Mijn zussen hebben lig lol tijdens een klein interview.
foto: Yme

Alweer lol met Jeroen.

Alweer lol met Jeroen.

2 reacties op “Halve marathon van Dronten”
 1. Hoi Jacolien, goed verhaal en toch wel echt een mooie eindtijd hoor! Op de eerste foto loop ik voor je ( blauw shirt) en ik vond het leuk om een stukje met je te lopen, alleen was ik je kwijt na km 8. Ik daag je uit om samen de halve van Nijkerk te lopen. ik denk dat we qua snelheid wel aan elkaar gewaagd zijn. erg mooi parcours en maar 1 ronde.
  gr Wouter Smit

  • Hoi hoi Wouter.
   Bedankt voor je leuke reactie.
   Ik heb even gekeken natuurlijk naar de halve van Nijkerk. Maar ons die tijd past een halve marathon denk ik niet in mijn schema. Maar misschien een andere afstand wel. Zal het rond die tijd eens bekijken:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.