NK 10 km Schoorl 2015

Afgelopen zondag op pad om de 10 km in Schoorl te lopen samen met Dinie, Berend, Jan en onze chauffeur Jeroen. Vorig jaar had ik daar ook gelopen en vond het een erg mooi en leuk parcours. Niet geheel vlak en niet alles geasfalteerd, dus ook best uitdagend voor een NK. Eigelijk had ik niet echt een doel voor ogen, onder de 40 min en rond de 39’30 zou ik al mega tevreden zijn geweest. Volgens ons trainingsschema zitten we nog volop in de opbouwfase en nog lang niet in de wedstrijd periode dus echt super veel verwachtte ik er niet van. Ik voelde me wel super fit en merk wel dat mijn lijf er weer zin in heeft om hard te lopen in de wedstrijden. Dus toch zenuwen aan de start, nog snel even naar de wc en zo te ruiken was ik niet de enige met zenuwen…..;-) Tja het was dan ook de mannen wc, bij de vrouwen stond weer eens een rij van 100 vrouwen!! Snel de wedsrijdschoenen aan en na wat laatste versnellingen op naar het startvak. Nog steeds geen idee wat voor tempo ik zou lopen stortte ik me vol overgave in de wedstrijd. Na de eerste km in 3:43 door te zijn gekomen voelde het nog steeds goed maar ben wel gelijk wat rustiger gaan lopen. en dat ging heel goed en voelde super aan. De klim tussen de 2 en 3 kilometer voelde ik die toch lichtelijk in mijn benen, maar 500 m later was dat gevoel weer helemaal weg. Ondertussen naderde het 5 km punt al en kwam ik door rond de 19:30. Ik bedacht me dat 39:30 er wel in zou zitten als ik vanaf nu mooi rond de 4:00/km zou doorlopen. Het zandpad van de 5, 6, 7 km vond ik toch wel pittig. Slurpend zand, tegenwind en ik liep veel alleen. Ik probeerde om in het midden te blijven lopen, maar zag wel dat de kilometers nog steeds onder 4 minuten bleven. Zodra ik weer op het asfalt liep kwam ik weer helemaal terug in het ritme. De laatste 3 kilometer liepen echt super lekker. Nog wat heuveltjes kwamer er voorbij, maar door goed op mijn houding en techniek te letten gingen die ook vrij gemakkelijk. Ik rook de finish al. Nog steeds niet wetende waar ik op zou komen, draaide ik de bocht om naar de finish. Daar zag ik de klok en tot mijn verbazing zag ik dat ik net in de 38 minuten zou kunnen lopen. Hiervoor moest ik wel alle zeilen bijzetten en een dikke lange eindsprint maken. Mijn eindtijd was 38:56 min! Ik kon het amper geloven. Best makkelijk gelopen en maar 5 seconden boven mijn PR. Zit er dit jaar nog meer in?

Daarna was het wachten op de anderen. Jan was al eerder gestart, maar had ik eerder ingehaald. Dinie was tegelijk gestart, maar liep achter me. Berend was 3 minuten later gestart en had ik ook nog niet gezien. Uiteindelijk allemaal gezond en wel en met een mooie tijd over de finish. Voor Dinie was het de eerste 10 km en liep een mooie tijd. Jan was ook tevreden en Berend liep zelfs een PR! Om de gezellige dag af te sluiten zijn we uit eten geweest en hebben we geproost met een lekker biertje. Jeroen heeft niet meegelopen, maar doet het komende weekend mee aan het NK Indoor Masters. Spannend…!

image2

Een reactie op “NK 10 km Schoorl 2015”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.