wedstrijd verslagjes.

25 September 2016 || 30 van Almere.

Wat een warme dag. (28 graden) Veel te warm om voluit te gaan lopen. Van te voren met mijzelf afgesproken rustig te beginnen. Helaas begon ik toch veel te snel en was ik bij 12 kilometer eigelijk helemaal leeg door de hitte. haha, weer wat geleerd! De laatste 3 kilometer was dus echt afzien en was ik blij dat ik de finish zag. Al met al toch 1e dame in een nog best knappe tijd van 1:01’28.

winst 15 km Almere. Fotograaf: onbekend

Winst 15 km Almere. Fotograaf: onbekend

1 oktober 2016 || Clubkampioenschappen 5000m AVNOP.

Geen doelen qua tijd maar wilde wel graag 1e dame worden op deze afstand. Best weer warm weer en ben toch niet echt een warm weer loopster. Toch nog constant gelopen. Ik had graag versneld de laatste 2 km maar dat zat er niet meer in. Ik zag ook dat er nog genoeg afstand tussen mij en 2e dame (Dinie) zat en dit ook niet nodig was. Mooi gefinisht als 1e dame in een tijd van 19’08. Hiermee werd ik clubkampioen op de 5000m.

Tijdens de 5000m samen met Jeroen. Foto: Stefan Woudwijk?

Tijdens de 5000m samen met Jeroen.
Foto: Stefan Woudwijk?

9 Oktober 2016 || 10,5km Bosmarathon in Soest.

Wat een super race! Heerlijke loop temperatuur. Ik had echt goeie benen en heb volop genoten. Tot ongeveer 6 km samen met Jeroen gelopen om daarna iets te versnellen. Ik had verder geen plannen dus probeerde ontspannen te lopen en niet kapot te gaan. Tot nu toe is dit wel mn fijnst gelopen trail/cross. En ook nog eens 1e dame in een tijd van precies 44 minuten.

foto: Jeroen Vels

foto: Jeroen Vels

30 oktober 2016 || 5km in Zwolle

Zow, wat een zware benen had ik vandaag. Met het oog op volgende week de halve marathon op Terschelling te lopen wilde ik vandaag nog een snelle 5km lopen. Maar gelijk bij de start voelde het al zwaar aan de benen. Soms gaat het na 2 km wel weg maar vandaag werd het na 3 km alleen maar afzien. Al vind ik dat bij een 5 km wel vaker 😉 Mn benen wilden echt niet meer en kon dan ook niet meer versnellen. Blij dat ik de baan zag en probeerde de laatste 300m er nog wat van te maken door iets wat op sprinten leek. Geen idee hoek het gedaan heb maar kwam toch nog in een mooie tijd van 19’18 over de finish en ook nog eens als 1e dame. Op naar volgende week. Al voelt het niet zo lekker in mn hoofd om volgende week een halve marathon te gaan lopen. Maar een slechte generale is een goeie uitvoering!!

foto: Jeroen Vels

foto: Jeroen Vels

6 november 2016 || halve marathon op Terschelling (21,1 km)

Vroeg uit de veren samen met Jeroen om de boot te halen naar Terschelling. Ook Jeroen gaat de halve lopen dus dat is extra leuk. Dankzij Jan Venhuizen kon ik deze wedstrijd mee lopen. Mijn doel was een PR lopen. Maar Terschelling is geen heel snel parcours maar wel een prachtig parcours. Mijn PR stond op 1:28:44 oprit parcours. Daarna heb ik nog wel een paar halve marathons gelopen maar niet heel serieus voor getraind. Deze marathon was een tussen race voor mijn halve marathon in december in Dronten. Op de boot kreeg ik een spontaan voorstel van Richard Velzen om mij te hazen. Dat was natuurlijk helemaal super. Met een haas lopen is gewoon het beste wat er is voor mij. Op Terschelling aangekomen hadden wij de luxe dat wij in een hotel onze spullen kwijt konden, omkleden en lekker koffie konden drinken. Na een fijne warming up, waar mijn benen top aan voelden gingen we van start. Het tempo ging gelijk goed en ben keurig achter Richard blijven lopen. Eigelijk ging het heel de race top, op het strand hield Richard mij goed op tempo. Daarna had ik wel even een kilometer nodig om bij te komen en het tempo weer op te pakken. Bij km 19 konden we zelfs nog wat versnellen en de laatste 2 kilometer liepen we dan ook het snelst van heel de race. Dat was ook wel nodig om een PR te halen. Super blij over de finish als 4e dame overall in een mooie tijd van 1:28:17.

Jeroen liep ook een mooie race, niet helemaal de tijd wat hij wilde maar voor een korte afstand loper vind ik het ziezo erg knap van hem!!

Mijn dank is groot naar Richard!! Ik kan hem zeker aanbevelen als Haas! Ook Jan Venhuizen bedankt voor de uitnodiging en de verzorging. Jan kwam overigens zelf als eerste man overall over de finish in een tijd van 2:48:32. Super goed! Op naar Dronten, een vlak parcours.

foto: onbekend

foto: onbekend

20 november 2016 || Sallandscrosscircuit 10 km

Dit was de eerste echte cross van dit seizoen. Lekker veel blubber en een leuk parcours van 1 grote ronde. Liep best goed, ik weet dat ik niet te snel moet starten met een cross maar door de meute liep ik toch te snel de eerste twee kilometer. Daarna gelijk mn eigen snelheid gezocht en de laatste kilometer nog iets aangezet wat nog wel lukte. Hiermee kwam ik als 2e dame overall over de streep. Met een mooi pakketje vol lekkere dingen ging ik dik tevreden naar huis.

foto: timelaps

foto: timelaps

3 december 2016 || Topfishcross op Urk 7,6 km

Op Urk is er 2x per jaar een cross. In december en in februari. omdat ik noop zaterdag werk is het lastiger om op zaterdag een race te lopen. Maar voor deze race kreeg ik een paar uurtjes vrij van mijn werk. Super toch! Vandaag lag het parcours er goed bij. Bijna geen modder er lekker vlak. Net iets voor mij 😉 Ik voelde gelijk dat mn benen er ook zin in hadden dus dat ging al goed. Het waren 3 rondes. De eerste ronde ging in 10:28 min. 2e ronde ook in 10:28 minuten. De laatste ronde kon ik nog iets versnellen op het laatste stuk en kwam als 1e dame over de finish. Ik liep een pr van 1 min en 13 seconden. En dat op een cross. Begint ergens op te lijken.

foto: Jeroen Vels

   foto: Jeroen Vels

4 december 2016 || 5 km Sinterklaasloop in Almere.

Samen met Susan, Stefan en Thomas omweg naar Almere. Susan, Stefan en ik voor de 5km en Thomas voor de 10 km. Brrrrrr koud was het wel! Respect voor de vrijwilligers die constant stil staan! Omdat ik gister al een cross gelopen had had ik niet te veel verwachtingen. Het lopen ging goed, maar na 3 km waren de benen best koud geworden en werden ze aardig stijf. Zal ook wel met gister te maken heen natuurlijk 😉  Gelukkig had ik voor de rest geen last van de kou. ik finishte in een knappe tijd van 19:23min als 1e dame. Susan en Stefan liepen ook een mega goeie tijd en Thomas liep zelfs zijn 2e beste tijd ooit op een 10km!!

We mochten allemaal naar huis met een heerlijke chocolade letter….. Hmmmmm

foto: Andrea de Graaf En ikzelf

foto: Andrea de Graaf 

 

IMG_2295 2 IMG_2291 3

10 December 2016 || Netl cross 6,2 km

Oeffff wat is dit toch een mega zware cross. Dit zou echt een perfect parcours zijn voor een NK cross. Het is iig geen parcours voor mij. 1 grote zandbult en diverse kleine bulletjes en later nog 1 bult. Veel bochtjes en dus veel tempo wisselingen. De start begint de grote zandbult op. Man man daar voelde ik al dat het een zware race voor mij ging worden en werd het na de eerste van de 3 ronden al echt werken. in de laatste ronde kwam ik dan ook echt niet meer vooruit en werd ik veel ingehaald. Het enige wat me nog een beetje op de been hield was om als 2e dame te finishen. Ik liep vanaf de start al 2e maar ik zag dinie de laatste ronde steeds dichter bij komen. Ik finishte nog 20 seconden voor Dinie maar dat ging dan ook niet vanzelf. Veruit mn zwaarste cross ooit!! Volgende week is de halve marathon, weer een rot wedstrijd een week van te voren 🙁

foto: Jeroen Vels

foto: Jeroen VelsIMG_2921

17 december 2016 || Kerstloop Dronten 21,1 km

Ik had er zin in!! Stefan Woudwijk had aangeboden om haas te zijn deze wedstrijd. En wat heeft hij dit goed gedaan. Vanaf de start liep hij het juiste tempo en hoefde ik alleen maar te volgen.De eerste 15 kilometers liepen echt fantastisch, maar na een gelletje was ik even helemaal het ritme kwijt en kon ik er moeilijk weer inkomen. Stefan nam iets tempo terug om het vervolgens weer op te bouwen. Bij 18 km had ik echt het idee dat een pr er niet meer inzat en kreeg het dan ook echt zwaar en begon te balen. Achteraf allemaal voor niets. Bij 20 km zag ik dan toch wel dat een pr er inzat en Stefan had dat allang gezien. Achteraf snap ik pas waarom ik het bij 18 km zo zwaar kreeg. We hebben de laatste 4 km het snelst van de hele marathon gelopen. Dat maakte het dat ik toch nog een mooi PR liep. 35 seconden sneller dan op Terschelling. 1:27:42. Me happy!!

Thanks Stefan voor je super haas werk….

Foto's: Dinie ten Napel, William Ruben.

Foto’s: Dinie ten Napel, William Ruben.

IMG_3442 IMG_3424 FullSizeRender 3 IMG_3402 IMG_3398

31 December 2016 || Sylverstercross 6,2 km

Een leuke cross met een top deelnemersveld. Dat vind ik altijd leuk. Veel concurrentie maakt het lopen veel leuker. Maar het is en blijft een pittig parcours. Terwijl ik de vorige keer best gemakkelijk door het zand heen liep was dat deze keer een ander verhaal en had ik daar iets meer moeite mee. ook de rest van het parcours vond ik iets modderiger en zanderiger dan de vorige keer. Maar leuk was het zeker. Ik liep toch nog 1 seconde van mijn PR af, haha. Ik kwam uit op 26min59sec.

foto: Jeroen Vels

foto: Jeroen Vels

8 januari 2017 || Bosbaanloop Emmeloord 10,4 km

Vandaag had ik graag een snelle 5km gelopen maar helaas was het parcours veel te glad voor mij om dit te gaan proberen. Daarom gekozen om lekker ontspannen de 4 rondes te lopen en er een trainingswedstrijd van te maken. Ik was niet helemaal fit dus eigelijk was dit ziezo een betere keus. Het lopen ging fijn en ik werd ook nog eens 1e dame in een tijd van 46min13sec. Na de tijd zag ik dat mijn hartslag nog best hoog was voor dit tempo dus die 5 snelle km was zeker niks geworden.

Foto: Jeroen Vels

Foto: Jeroen Vels

15 januari 2017 || Ekehaar Cross 8,5 km.

Omdat ik graag wedstrijdjes loop ook buiten de regio koos ik vandaag voor Ekehaar. Niet zomaar, maar omdat Harm Noor hier altijd speaker is en hij altijd lekker enthousiast is. Plus er is altijd een sterk deelnemersveld. Wat ik wel jammer vond was dat het parcours veranderd was met veel smalle paadjes waarbij het passeren lastig was. Plus het was weer lekker koud en geen goeie warming uo gehad. De eerste 3 rondes (5 ronden totaal) liepen een beetje stroef en voelde het net helemaal lekker. Maar daarna begon ik warm te draaien en kwam ik ipv op de 4e plek 3e dame plek te lopen met nog 2 dames achter mij. Tja en dan gaat er toch een knopje om en wilde ik deze positie graag behouden. Dat lukte en ik sloeg een lekker gaatje. Altijd fijn als je dan de laatste ronde nog wat over hebt en er nog even lekker voor kan gaan. Ik finishte als 3e dame in een tijd van 37:25.

IMG_5966

Foto: Onbekend

Foto: Onbekend

22 januari 2017 || Crosscup Almere 9 km

Brrrrrr weer was het koud en lag er nog steeds sneeuw. Dit was een nieuw parcours in dit circuit. Weer op een mooie locatie wat je eigelijk helemaal niet verwacht in Almere. Wat een fijne wedstrijd. Koud maar door het heerlijke zonnetje was daar tijdens de race niks van te merken. Dit was echt weer een parcours voor mij. Lekker vlak en geen modder. Na een te snelle start door Marleen en Joyce wilde ik er achter blijven hangen omdat ik normaal iets sneller als hun ben. Maar ik wilde ook weer niet nu al alles gaan geven. Na 1,5 km voelde ik dat ze voorbij moest gaan omdat het tempo afzwakte. De rest van de wedstrijd liep ik dan ook op kop. Dit kon ik mooi uitbouwen tot 1 minuut voorsprong en finishte ik als 1e dame in een tijd van 37:35 minuten.

Foto: Jeroen Vels

Foto: Jeroen Vels

IMG_6634

29 januari 2017 || Mastboscross 7’6 km

De zin was er zeker en ik zag er erg naar uit om deze cross te lopen. Helaas werd ik de donderdag ervoor weer mega verkouden. Na de eerste 3 kleine ronden begonnen de 2 grote rondes. Terwijl de benen echt top voelden en lekker liepen dacht de bovenkant van mn lijf daar toch anders over. Aan het eind van de 4e ronde wilde ik eigelijk uitstappen van de pijn in de bovenkant van mijn buik.  Maar mn hoofd dacht daar toch anders over en wilde de race afmaken. Ik had tenslotte niet dat hele stuk met Bas meegereden om uit te gaan stappen!! Zn 600 meter voor de finish kon ik niet meer rennen door de pijn en mest ik helaas gaan wandelen. Deze symptomen heb ik al eens eerder gehad na een griepje tijdens een race. Dus ik wist dat ik nu echt moest gaan wandelen anders ging ik de race niet eens uitlopen omdat ik neer zou vallen in de berm. Na z’n 45 seconden lukte het om weer wat te gaan hardlopen. En gezond met veel pijn de finish te halen in een tijd van 32:32 minuten.

foto: Stefan Woudwijk

foto: Stefan Woudwijk

IMG_7264

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.