15 km Run2Day Winterloop in Wildervank!

Run2Day

Vandaag zou ik een trainingsloopje doen met een loopmaatje. Maar omdat ik nog graag een 15 km wilde lopen voor de CPC Loop ging ik weer op weg naar Groningen. Wildervank is een eind uit de buurt, maar ik heb het er graag voor over. Leuke en vriendelijke lopers en een gezellige omroeper. En als altijd een mooi parcours en een goed geregelde wedstrijd. Met de trainer overlegd om rond de 4:10 min/km te lopen.

Er stond weer een akelige pittige wind en dat was de eerste 4 km dan ook goed te merken. Ik liep in een groepje mee dat net iets te snel liep voor mij. Na 4 km liet ik het groepje dan ook gaan omdat we daar een stukje meewind hadden. Ik kwam de 5 km door in 20:21 min. Ik bedacht me dat ik iets te snel liep. Veel harder ik trouwens ook niet. Wat een wind iedere keer zeg. Misschien had ik toch beter bij dat groepje kunnen blijven. Maar goed, daar had ik nu niks meer aan. Ik liep daar alleen met harde wind en regen. En toch genoot ik volop. Ik weet dat ik op de kortere afstanden misschien beter uit de verf kom, maar deze afstanden doen mij genieten. De omgeving, de natuurelementen en mijn gedachten. Waar die over gaan, tja, soms als ik thuis kom heb ik geen idee meer. Dat is dus het fijne van lopen. Geen gedachten. Maar in een wedstrijd is dat natuurlijk soms wel anders:
Wat doe ik hier?
Wat vind ik leuk aan lopen?
Waarom weer 15 km?
Waarom die wind en regen?

Tja, en dan ben ik ineens bij 10 km die ik doorkwam in 41:16 min. Deze 5 km liep ik dus in 20:55 min. Dit vind ik dus meestal ook de zwaarste kilometers in een langere wedstrijd. Hmmmm, nog maar 5 km te gaan.

Ik hoor wat voetstappen in mijn rug en word plots ingehaald door drie mannen. Twee liepen iets sneller en bij de derde kon ik mooi aanhaken en pushte hij me om bij hem te blijven waarna we nog een leuk praatje konden uitvoeren. Ondertussen verheugde ik me op het laatste stuk waar we nog ongeveer 2 km wind in de rug zouden hebben. Samen keerden we het fietspad op en versnelden nog iets. Ik bedacht me bij de laatste kilometer dat als ik nog kon praten, ik ook nog wel wat sneller zou kunnen lopen. Dit zei ik dan ook. Hij zei: “Ga dan!” Tja, soms is dat dan best lastig als je even samen op hebt gelopen. Maar ik ging en voor me zag ik de 2 andere mannen nog lopen en die ik per sé van mezelf voor de finish nog op wilde rapen. Ik moest pittig doorlopen en pas in de laatste 100 meter kon ik de laatste oprapen. Yeahhh! Daar werd ik zeer leuk en warm onthaald door de speaker Harm Noor. Er zijn weinig speakers die ik heb meegemaakt die zo leuk de lopers binnen haalt. Alleen daarvoor al kom ik nog een keer lopen. Leuk om in die kant van Nederland weer andere lopers en loopsters te leren kennen.

Ik kwam binnen in 1:01:49. Volgens mijn GPS liep ik de laatste kilometer in 3:45 min en de laatste 5 km in 20:33 min. Gemiddeld heb ik 4:08 min/km gelopen en 1:01:49 bleek een pr te zijn op de 15 km. Dit geeft een goed vooruitzicht op de CPC Loop in Den Haag op 9 maart!

By the way, ik kwam als eerste dame over de finish 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.