‘Ik ga voor een persoonlijk record’

Fpr

‘Doe jij ook mee met de Fish Potato Run, Jacolien?’ Ja, ik doe ook mee. ‘En wat voor tijd ga je dan lopen?’ Ow, nou, dat zie ik wel. ‘Zeg even, misschien kan ik dan met jou mee lopen?’ Nou ehhhhh dat mag hoor.

Gaan voor persoonlijk record

Ondertussen heb ik al een hele groep om me heen verzameld met wie ik eventueel samen ga lopen. Ondertussen denk ik er niet veel aan hoe het zal en gaat verlopen. Tenslotte loop ik mijn eigen race en ga ik in m’n hoofd voor een persoonlijk record.

Altijd een zware loop

Maar de uitvoering kan toch heel anders verlopen. Wel rij ik de laatste paar weken wat vaker over de Urkerweg naar huis uit mijn werk. Normaal rij ik over Espel, maar zo kan ik de afstand weer even wat beter inschatten. Ook bedenk ik me bij iedere plek waar het vorige edities zwaarder werd, dat het echt een pokkestuk is. En altijd een zware loop, niet mijn loop. Wel qua gezelligheid, ambiance en de vele bekenden. Dit betekent dus ook dat ik er best tegen op zie. Ik ben er wel klaar voor. Dat lijkt in ieder geval wel zo.
De trainingen gaan goed. Zo ook de wedstrijden.

Windmolenloop ging relaxt en goed

De Windmolenloop afgelopen woensdag ging erg relaxt en goed. Op de 3000 meter twee weken geleden liep ik een p.r. van 10 seconden, wat ik nog steeds niet kan geloven.

Net een duurloopje gedaan van 16 km in een heerlijk zonnetje. Dus ja, ik ben er klaar voor. Dit waren toch wel een soort van generale repetities voor mij. Misschien dat ik aanstaande vrijdag nog een 5000 meter op de baan ga lopen. Zo niet, dan loop ik denk ik geen race meer voor de Fish Potato Run.

Vroeg naar bed

Dat betekent dat het voorlopig zorgen is dat ik geen blessure krijg en fit blijven, dat ik nog mooie trainingen draai, een bezoekje breng aan de masseur en vroeg naar bed, vooral dat is lastig! Bedenken wat voor kleding, schoenen etcetera ik ga dragen, ook dat is voor een vrouw belangrijk, haha.

Dit is dan ook de laatste blog voor de Fish Potato Run. Na de tijd hoop ik met een positieve blog te komen met natuurlijk een vet goeie race. Hopen dat we gunstig weer hebben, maar voor het publiek zou een lekker zonnetje natuurlijk ook weer erg lekker zijn. Maar laten we vooral hopen dat iedereen gezond en wel de finish gaat halen. Probeer onderweg te genieten, er zijn genoeg mensen die dit ook zouden willen doen maar het om de één of andere reden niet kunnen.

Bevoorrecht

Zelf voel me altijd een bevoorrecht mens dat het zo goed gaat, veel lieve familie, sportieve vrienden en Jeroen om me heen met wie ik dit allemaal kan delen. Een paar leuke sponsors heb die me af en toe iets geven waardoor het sporten iets makkelijker word. Maar tenslotte zal ik de race zelf moeten lopen, en in mijn achterhoofd doe ik dat dan ook voor hun. Om ze te bedanken voor alles, aanmoedigen, en langs de lijn staan.

Dus hopelijk staat heel mijn familie, vrienden, enzovoorts aanstaande Fish Potato Run langs de lijn, dan is de race voor mij al geslaagd.

Liefs,

Jacolien Ruizendaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.