Gembershots

Na het posten over het maken van gembershots op mijn instagram stroomde mijn inbox vol met vragen over een recept. Hierbij voor jullie een blog over gembershots.

Waarom ben ik zelf gembershots gaan maken? Gembershots trekken al langer mijn aandacht maar ik had geen juiste spullen om dit zelf te maken. Kopen of bestellen kan natuurlijk ook maar dat vond ik echt verschrikkelijke duur. Ik denk dat ik nu voor net onder de €4 voor 11 dagen gembershotjes heb gemaakt. De smaak is vrij heftig en pittig, het is dus ook het beste om het echt in 1x achterover te slaan. Net als een shotje drank in de kroeg, dat moet lukken toch! En anders gelijk een glas water er na nemen.

Hier wat voordelen op een rijtje van gembershots:

  • Het versterkt je immuunsysteem
  • Het werkt reinigend en ontstekingsremmend
  • Het bevordert je spijsvertering
  • Het geeft je extra energie
  • Het verhoogt je weerstand
  • Het geeft je een extra boost door de gezonde vitaminen
  • Het versnelt het herstel na een griep of verkoudheid
  • Het helpt misselijkheid te voorkomen of tegen te gaan
  • Het bevordert je algemene welzijn

Om het te maken heb je een slow juicer of een sapcentrifuge nodig. Ik durf niet aan te raden om het in een blender te maken omdat de gember nogal een draderige specerij is en daardoor de blender misschien vast loopt. Dus op eigen risico in de blender!

Wat heb je nodig:

  • 100 gram verse gember
  • 2 citroenen
  • 50 gram verse kurkuma
  • 1 sinaasappel
  • snufje peper
  • honing en kaneel naar smaak.

Bereiding: Snij de gember in iets kleinere stukken en de gember ook als het te groot is. Schil kan erom blijven. Schil de sinaasappel en de citroenen licht. Pers eerst de harde stukken en daarna de zachte producten. Roer daarna het sap wat je opgevangen hebt goed door en voeg een klein beetje peper toe. Om het wat zoeter te maken kan je wat honing toevoegen en naar smaak wat kaneel.

That’s it! Schenk het in kleine borrelglaasjes en geniet van je eerste gembershot. De rest van het sap kan je in de vriezer bewaren. Bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm of in een ijsblokjeszak. Zie foto’s onder deze blog.

Bedankt voor het lezen. Liefs Running Jacolien.

De ingrediënten

De Gember shotjes
Klaar om ingevroren te worden.
2 reacties op “Gembershots”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.