7 Heuvelenloop 2018

NN 7 Heuvelenloop Nijmegen

Afgelopen week vroeg ik op mijn Instagrampagina @runningjacolien wat jouw dromen waren. Natuurlijk kreeg ik de vraag terug wat dan wel mijn dromen waren op hardloopgebied. In mijn antwoorden stond onder andere een 15 km onder het uur lopen. Dit is echt iets wat ik op mijn verlanglijstje stond. Dit kan Sinterklaas mij niet geven, dit is iets wat je dus zelf moet doen. Niet verwacht dat deze droom een aantal dagen later werkelijkheid zou worden. Afgelopen zondag liep ik tijdens de 7 Heuvelenloop onder het uur op de 15 km.

Warmingup

Na een bak koffie met runningteamklif18 (dat vandaag bestond uit Jan Jongman, Jamie Jongman, Dinie Ras en ik. Jeroen Woltinge was ook mee en natuurlijk mijn trouwe supporter Jeroen Vels) liepen we door de drukte naar de kleedkamers. Spullen neergelegd en lekker warmgelopen, beentjes voelden eigelijk best heel goed. Na de halve marathon 2 weken geleden op Terschelling had ik met mijn trainer afgesproken om even 2 weken gewoon lekker rustig aan te doen en geen schema. De eerste week echt lekker relaxt gedaan en de week voor deze race 2 tempo trainingen gedaan die echt verbazend heerlijk liepen. Het is ongelofelijk hoe lekker het gaat de laatste tijd. Zelfs afgelopen week na heel veel werken en zelfs een nacht doorwerken van donderdag op vrijdag stond ik zondag toch fit aan de start. Ik ging voor een PR die stond op 1:00.51 (2015, ook tijdens de 7 Heuvelenloop). Natuurlijk hoopte ik op een tijd onder het uur en op zich zou het mogelijk zijn maar je moet het wel net op deze dag even doen. Maar als je het niet probeert weet je ook niet of je het kan is tegenwoordig mijn motto. En gewoon mijn eigen race lopen zoals ik het in mijn hoofd gepland had. Of beter gezegd: zoals Suzan Krumins het in haar podcast @susyqanda omschreef, zo zou ik de indeling gaan doen.

Wedstrijd

Samen in het startvak met loopmaatje Dinie was het een grote reünie met vele bekende hardloopsters en lopers. Best gezellig, maar het startschot klonk al vrij snel en daar gingen we met een hele kudde fanatieke lopers op pad om de heuvels te bedwingen. Best druk en lastig om te lopen in het begin, en na het zien van een loopster op de grond nog even extra opletten om niet te vallen. Het voelde vrijwel direct best goed aan en zei in km 3 tegen Dinie dat ik bang was dat ik te hard liep omdat we alles al onder de 15 km per uur liepen. Maar onze conclusie was dat het lekker ging dus liepen we door. Vrijwel daarna raakte ik Dinie een beetje kwijt in de meute en begon ik dus echt aan mijn eigen race en avontuur. Daar was al heel snel natuurlijk de eerste klim en dat liep vrij goed, om de 5km door te komen in 20:01. Wauw, dit volhouden dan komt het goed. Daarna liep ik een stuk op met Ingrid Lasonder-Klaasen wat super fijn liep. Ingrid maakte een redelijke versnelling waar ik niet in mee wilde gaan omdat ik mijn eigen race wilde lopen en ik zo ongeveer wist wat er nog meer zou komen. En opeens was ik al bij de 10km waar de klok 39:34 aangaf! Wow, nu wist ik eigelijk wel zeker dat ik het ging halen. Het moest, dit wilde ik niet meer uithanden geven. Nog een laatste klim en dan vliegen naar de finish. Verbazingwekkend hoe ik de heuvels opging. Ik kan me nog zo goed herinneren van 2015 dat ik bij iedere heuvel doodging en nu was ik alweer in de afdaling voordat ik het wist. Natuurlijk voelde ik wel dat ik een heuvel opliep en dat mijn ademhaling versnelde maar dit was echt een droom. En dan vliegend naar beneden. Heerlijk! Snapseed 3Rond de 13,5 km liep ik ineens weer naast Ingrid en zij begon gelijk te versnellen wat voor mij echt heel goed was omdat ik mee ging.

Niet dat ik haar bij kon houden maar het was wel lekker voor de laatste kilometer om nog goed door te zetten. Op zich kwam ik wel weer achter Ingrid te lopen maar de laatste versnelling heb ik niet gemaakt omdat ik zag dat mijn tijd echt een droomtijd was. Onder aanmoedigingen van Jeroen en Marjon finishte ik in een onverwacht snelle tijd van 58m46s. Ongelofelijk, dat gevoel als je over de finish komt en al je loopmaatjes en kennissen zo goed hebben gelopen. Genieten met een grote G en iedere 5 km sneller gelopen, wat de meesten overigens op dit parcours doen.

Nu ik dit zo typ kan ik het nog niet echt bevatten. Maar de spierpijn in mijn liezen wijzen er toch echt op dat ik een race heb gelopen en de heuvels heb gekild! Kunnen er nog meer dromen werkelijkheid worden?

Dinie Ras liep op haar eerste 15 km een tijd van 58m04s

Jamie Jongman liep een PR!. Tijd 1u10m36s

Jeroen Woltinge liep een PR. Tijd 59m15s

Jan Jongman liep een tijd van 1u03m45s

IMG_4017

IMG_4358

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.